Reports from Addan

Tjena mittbena, alla svennebananer!

Australien och Adelaide leverar -- på alla plan.. och jag har inte ens sett så mycket än! Bra start, kan man tycka.
På bussen på väg hem från City funderade jag på handeln här i Adelaide. Visst, det bor 1.3 miljoner peeps här så det är självklart att utbudet på allt är mycket större än hemma i Sollefteå. MEN - jag kan ändå se lärdomar som vi ska passa på att tugga i oss.

Vissa små matställen här ute i Fullarton, förort, har bara tre, fyra bord samt take away. Man har fattat det här med att tänka smått. Och att man måste ta reda på hur efterfrågan ser ut innan man smäller upp dörrarna till sin verksamhet. DET tycker jag att vi Sollefteåaner ska ta till oss. Vi måste bli mer bildade när vi startar företag (inom t.ex. handel) och spela korten rätt. Gör vi det kan Sollefteå utan tvivel få både större utbud och fler butiker. Business Think, ett måste i dagens samhälle!

Sedan har the aussies en annan värdefull tillgång: deras mentalitet! De är glada, goa och sköna. Lite som solbrända hippies med västerländsk kultur. När de ler ser man att det ÄR glada, när de är trevliga känns det verkligen som om de MENAR det. Detta hjälper dem i sitt arbete ute i butikerna, de har en inbyggd service.
Som exempel så köpte jag en kamera idag och killen som jobbade där var en typisk Addie. Inte stel, inte överdriven. Denna mentalitet gör att det känns naturligt för alla workers därute i affärerna att andas sitt företags värderingar, vara serviceinriktade och ha kul på jobbet. Så Sollefteå, bli lite mer hippie-like! Både ute i butikerna och i tegelhögen. Kommunhuset.

Och till dig som sitter vid din dator och tänker "jamen klart som fan i helvete att deras mentalitet är glatt och lyckligt, det är varmt, ljust och soligt.. Här uppe i kalla norrland blablablabla...." låt mig bara säga: sätt på elementet och bjud på ett leende, surpuppa!Kommentarer
Postat av: Karin Lidén

Det ska bli kul att få följa din blogg om livet i Aussie. Det är ett härligt land, men ack så långt bort. Lev livet - men tare lugnt!

2011-09-14 @ 11:44:13
URL: http://karinpastan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0