Kungen av Hallsta

Hallstaberget. Ett ord som för mig personligen förknippas med fina barndomsminnen eftersom min kära mamma jobbade där under min uppväxt. Jag minns särskilt Julfesterna då vi - en bunt busiga ungar - kutade omkring på de många kvadratmeterna och härjade! Vi samlade kapsyler, lekte kurragömma och låtsades att vi var på världens största lekpark.. Jag är helt övertygad om att just DU också har dina egna Hallsta-minnen och att du tycker det är lika sorgligt och tråkigt som jag att hotellet levt i ett vakuum och förfallit de senaste åren.. 

.. håll i hatten, nu kommer äntligen vändingen! LÄS. Tjoo heeeej baberiiba! Jag tror inte att folk fattar vad fantastiskt häftigt det är att så mycket pengar kommer investeras. Att kommunen tillsammans med herr Karlsson bestämt sig för att satsa stort i en "skare va så skare va"- anda. Tänk vilket dragplåster Hallsta återigen kommer bli och vad stolta vi kommer få vara! Stället är en STOR tillgång med GRYMMA möjligheter! Jag är så glad över detta!

Well, jag önskar att jag nu slapp skriva MEN.. men, det är oundvikligt: satsningen är efterlängtad och värdefull MEN debatten kring en kommuns "äga eller inte äga ett hotell" drar ett fult liten moln över lyckan. Jag kan förstå (eller njaa, men jag försöker förstå) att det vid första anblick kan sticka lite i folks ögon att kommunen väljer att gå in med såhär mycket pengar i ett hotell. Men, det var ett nödvändigt ont, en slags HLR. Vill vi vara utan Hallsta, liksom? Nej, just det. Sedan verkar det ju svida lite extra i det öppna såret bara för att det är just Stefan Karlsson som kommer vara Kungen av Hallsta. Du vet, han är ju kompetent och framgångsrik. Tjänar pengar. Huvva, finns é nå värre? Inte om man har en Jante på axeln. Men vet ni vad? Jante skiter jag i. Det tycker jag att samtliga Sollefteå-bor ska göra.. Även här handlar det om A T T I T Y D E R ! Negativa attityder = lose-lose-situation.
Även fast det givetvis finns många positiva själar så hörs negativa klagorop bättre än positiva hejarrop.. Nää, attityderna får inte förbli som de i många fall är i nuläget, för tyvärr är det såhär ibland (aaaalldeles för ofta):

1. Hade kommunen inte gått in i detta projekt hade väl nån gubbfan* gått och gormat över att det inte händer nåt i stan och att "kommu´n bör göra någe" för att inte förkasta Hallstas möjligheter!

2. Nu när kommunen tagit detta beslut, sitter samma gubbfan och åmar sig på kafferasten över "hur kommu´n prioriterar egentligen". 

3. "Varför gör ingen någonting", har det låtit i vindarna. "Nån borde väl bara kunna dra igång Hallsta igen". Nånnannanismen är väl etablerad i bygden.. 

4. Nu när NÅN - och inte ens vilken nån som helst - tagit tag i saken, så duger inte det heller till 100. Det kan ju bli succé liksom, vågar vi verkligen utsätta oss för den risken, att någon lyckas?!?

*Kan mycket väl också vara en kärringjävel :-)JA, nog för att jag hårddragit detta en liten aning här ovan.. Men inte alltför mycket faktiskt. Visst är det tråkiga attityder? Jag känner att det är dags att räta på ryggarna, våga vara stolta, hålla varandra - inklusive Stefan Karlsson och kommunen - om ryggen och sända Jante Jantesson till Sibirien, one way ticket.

Vilken attityd tänker du approacha detta med? Jag tänker i alla fall glädjas åt det och jag ser med spänning fram emot utvecklingen av Hallstaberget som ett turismens Kungadöme - med ett snyggt palats och en stark Kung! 
View from the Kingdom of Hallsta!Kommentarer
Postat av: Hanna

Håller med!

Superroligt och jag ser fram emot att följa utvecklingen uppe på underbara Hallsta.

Och, det kan vara att hoppas på för mycket, meen detta kanske kan få tyst på alla neggo/gnäll-människor!!

Tycker för övrigt att det är mycket underhållande att läsa dina roliga blogginlägg! :D

2011-07-01 @ 17:37:48
Postat av: Jennifer

Hej Hanna!Skönt med en positiv medmänniska, visst blir väl allt så mycket roligare när man hissar istället för att dissa?TACK, roligt att höra :-)Ha en glad helg!

2011-07-02 @ 14:52:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0