Kungen av Hallsta

Hallstaberget. Ett ord som för mig personligen förknippas med fina barndomsminnen eftersom min kära mamma jobbade där under min uppväxt. Jag minns särskilt Julfesterna då vi - en bunt busiga ungar - kutade omkring på de många kvadratmeterna och härjade! Vi samlade kapsyler, lekte kurragömma och låtsades att vi var på världens största lekpark.. Jag är helt övertygad om att just DU också har dina egna Hallsta-minnen och att du tycker det är lika sorgligt och tråkigt som jag att hotellet levt i ett vakuum och förfallit de senaste åren.. 

.. håll i hatten, nu kommer äntligen vändingen! LÄS. Tjoo heeeej baberiiba! Jag tror inte att folk fattar vad fantastiskt häftigt det är att så mycket pengar kommer investeras. Att kommunen tillsammans med herr Karlsson bestämt sig för att satsa stort i en "skare va så skare va"- anda. Tänk vilket dragplåster Hallsta återigen kommer bli och vad stolta vi kommer få vara! Stället är en STOR tillgång med GRYMMA möjligheter! Jag är så glad över detta!

Well, jag önskar att jag nu slapp skriva MEN.. men, det är oundvikligt: satsningen är efterlängtad och värdefull MEN debatten kring en kommuns "äga eller inte äga ett hotell" drar ett fult liten moln över lyckan. Jag kan förstå (eller njaa, men jag försöker förstå) att det vid första anblick kan sticka lite i folks ögon att kommunen väljer att gå in med såhär mycket pengar i ett hotell. Men, det var ett nödvändigt ont, en slags HLR. Vill vi vara utan Hallsta, liksom? Nej, just det. Sedan verkar det ju svida lite extra i det öppna såret bara för att det är just Stefan Karlsson som kommer vara Kungen av Hallsta. Du vet, han är ju kompetent och framgångsrik. Tjänar pengar. Huvva, finns é nå värre? Inte om man har en Jante på axeln. Men vet ni vad? Jante skiter jag i. Det tycker jag att samtliga Sollefteå-bor ska göra.. Även här handlar det om A T T I T Y D E R ! Negativa attityder = lose-lose-situation.
Även fast det givetvis finns många positiva själar så hörs negativa klagorop bättre än positiva hejarrop.. Nää, attityderna får inte förbli som de i många fall är i nuläget, för tyvärr är det såhär ibland (aaaalldeles för ofta):

1. Hade kommunen inte gått in i detta projekt hade väl nån gubbfan* gått och gormat över att det inte händer nåt i stan och att "kommu´n bör göra någe" för att inte förkasta Hallstas möjligheter!

2. Nu när kommunen tagit detta beslut, sitter samma gubbfan och åmar sig på kafferasten över "hur kommu´n prioriterar egentligen". 

3. "Varför gör ingen någonting", har det låtit i vindarna. "Nån borde väl bara kunna dra igång Hallsta igen". Nånnannanismen är väl etablerad i bygden.. 

4. Nu när NÅN - och inte ens vilken nån som helst - tagit tag i saken, så duger inte det heller till 100. Det kan ju bli succé liksom, vågar vi verkligen utsätta oss för den risken, att någon lyckas?!?

*Kan mycket väl också vara en kärringjävel :-)JA, nog för att jag hårddragit detta en liten aning här ovan.. Men inte alltför mycket faktiskt. Visst är det tråkiga attityder? Jag känner att det är dags att räta på ryggarna, våga vara stolta, hålla varandra - inklusive Stefan Karlsson och kommunen - om ryggen och sända Jante Jantesson till Sibirien, one way ticket.

Vilken attityd tänker du approacha detta med? Jag tänker i alla fall glädjas åt det och jag ser med spänning fram emot utvecklingen av Hallstaberget som ett turismens Kungadöme - med ett snyggt palats och en stark Kung! 
View from the Kingdom of Hallsta!Los Parkos

Avslutar dagens bloggande med en bild från en sommarvittrande Stadspark. Det börjar ta sig med tillfixningen, visst blir det trevligt och fint?Är DU rädd för gurka?

"... det som ger allra mest utväxling är att få den kommunala byråkratin att fungera snabbt och serviceinriktat. Skillnaden mellan en kommun där det tar ett halvår innan man får ett nej och en kommun där någon ringer efter två veckor och säger att det inte går, men istället försöker erbjuda ett alternativ är stor."

Från Marknadsmedias utskick: Sveriges Näringslivskommuner


MEN JAAA EXAAAKT! Vill jag hoppandes skrika ut till både bygd och tegelhuset (kommunhuset) här bakom mig! Det är just detta som jag studerat de senaste tre åren: för att få en framgångsrik verksamhet måste man tänka utifrån kunden - i detta fall invånare/näringsliv/föreningar. Utifrån och in, inte inifrån och ut. Dagens samhälle ser inte ut som det gjorde för 30 år sedan, ja, ens för 10 år sen. Beslutsfattande efter politikernas åsikter är stone age, en sann demokrati idag, i min mening, skall avspegla kundernas faktiska behov - inte vad beslutsfattarna TROR eller TYCKER att behoven bör vara. Mitt Service Management-hjärta
bankar fibrilt. Åter igen får jag bevisat att min utbildning är i tiden och att den kunskap som detta nya perspektiv - service-logiken - bidrar med är ett användbart verktyg för Sollefteå kommun. Till och med nödvändigt för att kunna undvika att bygden självdör. Då kan man fundera, varför fungerar det inte på detta vis idag? Jag tänker att det handlar om okunskap, prestige, ovilja.. men framförallt så tror jag det handlar om RÄDSLA. Det är ju livsfarligt med nya idéer och inputs! Eller? Mjaa, jag skulle nog säga att det är som när barn ska äta grönsaker. Ungarna får panikattack bara av tanken på gröna, slibbiga grönsaker... men när de väl smakat är det inte så pjåkigt, kanske till och med gott gott gott! Och tillslut kommer insikter om att det dessutom är hemskt bra för kroppen och man ser en långsiktig vinning för resten av sitt liv. Så, tror jag att det kan vara med individer och nya idéer. Som med barn och grönsaker.

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.alltomlchf.se/digitalAssets/0/594_vegetables.jpg&imgrefurl=http://www.alltomlchf.se/maten/gronsaker/&usg=__HW_XQs7rILDjrAzJZpSUPCoSflA=&h=300&w=300&sz=37&hl=sv&start=0&sig2=wRG1xiHQRC5udqtaG3W2Xw&zoom=1&tbnid=Pbs16vJJxag-sM:&tbnh=133&tbnw=133&ei=YeQKTs7cHomWswbB-dikDg&prev=/search%3Fq%3Dgr%25C3%25B6nsaker%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D610%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=517&vpy=103&dur=5181&hovh=225&hovw=225&tx=100&ty=135&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:2,s:0&biw=1280&bih=610


Dags att ro i samma jävla båt?

Tre-fikats kaffekopp har nu sakta men säkert runnit ner i strupen (ja, innehållet och inte koppen. Eller?) och jag kommer på mig själv med att undra samma sak som jag egentligen undrar mer eller mindre varje dag.. Vadå? Jo, jag undrar VARFÖR Sollefteås näringslivsklimat ser ut som det gör.. och jag tänker på en djupare nivå än "det finns så få företag" - jag vill gå på djupet med vad DET beror på. Det är var dags utmaning att knäcka nöten & get in action.

Jag tänker att vi ju har så himla mycket, vi har möjligheter till månen! Därför går min övertygelse till att det sitter så förbaskat hårt i attityder. Därmed ÄR Svensk Näringslivs undersökningar så himla viktiga, säga vad man vill.. Men jag kan även se att dessa siffror bara förstärker de vardagliga små bevisen: Har du någon gång tänkt på hur tanten framför dig i ICA-kön talar till kassörskan om den lilla röra som blivit pga renoveringen? Har du någon gång uppmärksammat dina ungars respons i en diskussion om en konstgräsplans vara eller icke vara? Har du någon gång förundrats över grannens smala tankegångar gällande den där andra grannens framgångsrika företag?

Jag är lika säker som grillat är gott
, på att attityder är det som måste förändras om Sollefteå ska kunna förändras. Om man gör som man alltid har gjort, får man det man alltid har fått. Logiskt va?

Då är frågan:
VEMS, attityd? A-L-L-A-S. Blir mitt svar. För att Sollefteå kommun ska kunna existera behövs invånare, näringsidkare, politiker, tjänstemän, föreningar... Och alla måste ro i samma jävla båt. Så, hur tycker DU att samtliga parter bör spela sina kort? 

1.
Invånare - spelar det någon roll hur vi pratar om bygden och varandra? Kan vi påverka som individer?

2. Näringsidkare - behövs ett samarbete med kommunen (=organisationen) och har företagen något eget ansvar för utvecklingen? 

3. Politiker - hur skall demokratin praktiskt utövas: utifrån invånarnas/företagens behov eller strikt ideologiskt? 

4. Tjänstemän - behövs mer beslutfattande i denna grupp och hur ska samarbetet med politikerna se ut?

5. Föreningar - hur ska vi hjälpa våra (ex.) idrottsföreningar att synas, växa och därmed bidra till attraktion och tillväxt?

- Ge respons här på bloggen och/eller på FB-sidan Sollefteå Näringsliv! 

 
http://www.google.se/imgres?imgurl=http://bexflex.blogg.se/images/2011/sikt_131769875.jpg&imgrefurl=http://bexflex.blogg.se/2011/february/asikter.html&usg=__zAGWHRA9FvbV_qdEl4LINlfwufA=&h=282&w=425&sz=113&hl=sv&start=0&sig2=xCjnFdN-fTHjxpW65PJvUQ&zoom=1&tbnid=kFKqBvbH_Gox-M:&tbnh=137&tbnw=206&ei=xtoJTsP8M5HItAboy6y4Dg&prev=/search%3Fq%3D%25C3%25A5sikter%26um%3D1%26hl%3Dsv%26biw%3D1280%26bih%3D610%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=188&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=99&ty=48

DEBATTERA! TYCK TILL! DISKUTERA! DEBATTERA! TYCK TILL! DISKUTERA! ORDET ÄR DITT!


På spaning bland anslagstavlor


Morsning korsning!
Hur gick det då med gårdagens morgonkvist och kaffe-pepp? Jo, pigg blev jag och ut ur Orrenhuset åkte vi. Jag och husets andra ungkatt Sofie satte oss i bilen och begav oss ut i bygd'n. Näsåker blev vårt mål och med glad musik och solen i ögonen hamnade vi på bland annat turistbyrån. Vadan denna färd? MARKNADSFÖRING av Solles sommarevent! Vi spred eventaffischer, broschyrer... Anslagstavlor var våra bästa kompanjoner! Man blev lite ´längtig´ efter Urkult då man gled igenom området, du ska väl dit i år?

Vill du veta vad som händer i Sollefteås turistvärld? Då kan du trycka på den HÄR länken......... och på denna HÄR......

Någons pappas stackars gräsmatta

God morgon världen!

Lite tyst här på bloggen i några dagar, va? Jag kan försäkra dig om att jag inte varit tyst alls - jag har plågat folk med mitt surr IRL i stället. Jag har firat en lång och härlig midsommar. Det blev alltifrån sällskapsspel och sjunga vid taffeln till att hoppa grodor runt en stång som vi dunkade ner i någons pappas stackars gräsmatta. Hur har du firat denna festliga högtid?

Så, åter måndag och vardag. Måndag. SUCK, kanske du tänker.. "Jag hatar måndagar". Men det är som så att jag hörde en bra grej en gång: måndag är den bästa dagen eftersom att det då är en HEL vecka kvar till nästa jävla måndag! Jag gillar det uttalandet. Skönt, halvpositivt, bittert.

Nu skall jag kicka igång denna vecka med en kopp koffein, återkommer under dagen :)

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://snuttisens.blogg.se/images/2009/midsommarkrans_42780568.jpg&imgrefurl=http://snuttisens.blogg.se/2009/june/&usg=__iD6vvIN8HW9h__lWbjGvvUnwRuY=&h=250&w=166&sz=11&hl=sv&start=0&sig2=ZndvCA2QibrV4H7nmnqmEg&zoom=1&tbnid=AEgjgBXn9H_DUM:&tbnh=151&tbnw=100&ei=8CcITq6pCZDIsgb05_TqAw&prev=/search%3Fq%3Dmidsommarkrans%26um%3D1%26hl%3Dsv%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D610%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=754&vpy=89&dur=95&hovh=200&hovw=132&tx=71&ty=91&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:3,s:0&biw=1280&bih=610


En onsdagstanke


"Stora innovatörer uppfinner sin marknad."

Peter Drucker
Titta, vad jag hittá!

På språng genom the Walkstreet (=Gågatan för den som inte förstod/uppskattade min svengelska) såg jag något synnerligen efterlängtat längs väggarna. Nu har startskottet gått för bygget av uteserveringen i Citygallerian! Myregårdens Café står för det uppskattade initiativet och jag lääängtar tills jag en trött fredagseftermiddag kan glida dit för en drink i sann sommar-after-work-anda! Alla som paxar en Strawberry Daquiri räcker upp en hand!  PAX!Min sommar-karamell

Mätt efter min halvtråkiga matlåda kommer jag nu att tänka på en mycket trevlig liten grej som är sådär härligt Sollefteå-unik. Något som jag tillsammans med många är mycket stolt över, och ja, mycket GLAD över att få uppleva. Förra sommaren blommade detta ut nere vid älvens sjöbodar. Jag pratar såklart om KULTURBYGDEN!

Ett gäng sköna Solle-ungdomar tillika entreprenörskapssjälar, bestämde sig för att visa hur viktigt och kul kultur är (hejja hejja)! Detta på ett nyfiket, spännande, innovativt och nyskapande sätt! Detta blir helt klart min sommar-karamell i år.  Vi ses väl i det kreativa vimlet?


Remsle Lover

En torsdagskväll för en tid sedan blev jag, brorsan och hans vänner panikartat glassugna - och vi begav oss genast till vårt kära Shell på Remsle.. Pang! Vi gick rakt in i dörren och måste ha sett ut som en bunt vimmelkantiga hundvalpar"KONKURS". Men fy vad trist, inte bara för mitt glass-sinnes skull, utan för stadens.. Shell Remsle ska ju liksom bara vara där. Alltid.. Men det var väl bara att konstatera det tråkiga och ragga vidare efter glass?

Hursomhaver: det tråkiga blir nu till kalasbra! Läs här!

http://allehanda.se/start/solleftea/1.3623455-shell-remsle-blir-automatstation

Shell står kvar med fötterna på Remsle och drivs vidare av nya ägare! Grattis, Fredrik och Susanna Fliesberg! Woho, visst är det väl faaaaantastiskt när vindarna vänder? Jag blir förste glass-ätare i sommar, det vill jag lova. Jag spanar med kameran där inom kort, håll utkik...!

Innan jag går på lunch vill jag så ett frö i din entreprenöriella (?) hjärna:  

Vad ser du när det regnar?

1. Skitväder

2. En affärsidé


http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.hemtex.com/productimages/main/135515680000001.png&imgrefurl=http://www.hemtex.com/sv/se/produkter/paraply/turkos/&usg=__sSEf6gkdcFLu4Shpkcmg2vh_yYA=&h=406&w=406&sz=96&hl=sv&start=0&sig2=BFX1zD1cWtdkW_wWYGNA1g&zoom=1&tbnid=Xwr5T3rJ7H4x8M:&tbnh=135&tbnw=135&ei=5hn_Tbu0EIar-garlombCg&prev=/search%3Fq%3Dturkos%2Bparaply%26um%3D1%26hl%3Dsv%26biw%3D1259%26bih%3D606%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=619&vpy=237&dur=32&hovh=225&hovw=225&tx=137&ty=148&page=1&ndsp=20&ved=1t:429,r:10,s:0&biw=1259&bih=606


Smarta företagare

Igår gled jag in i en av våra kära grann-kommuner för att på bekvämt avstånd bevaka det årliga Indalsledsloppet. De lag som springer är alltifrån företag till skidklubbar - och löparna är alltifrån glada motionärer till elitidrottare! Jag spanade in och ett annat känt idrottsansikte, inte minst från vårt kära skidgymnasium! Mycket trevlig företeelse med lopp som dessa! Loppet är 12 mil, fördelat på sträckor om 8-12 km.
Min reflektion är att det är ruskigt smart av företagare att synas i sådana här sammanhang. Sollefteå-verksamma företag såsom Statkraft ställde upp - med en knallgrön skara av löpare.


Så, hur gör DU för att sprida ditt företags varumärke?
Vem behöver Drottninggatan?

Gårdagens inköp efter bara 15 minuter på Lindex, Sollefteå. Nöjd tjej. Underskattad Gågata.


  


Ännu en dag i paradiset

"Ännu en dag i paradiset - man vaknar upp med blodsockret vid fotknölarna och vill aldrig lämna sängen" // Sally SantessonJA, Orrenhusets lilla sommarkatt är alltså lika trög som tåget på grund av morgonens uppvaknande. Nog för att jag i allra högsta grad promotar, hedrar och uppskattar entreprenörskap - men vem, ja säg mig VEM uppfann snooze-knappen?!?! Nåväl, jag ska väl inte ägna någon energi till bitterhet så det är bara att greppa tag i några koppar ambition (kaffe): today´s gonna be a good, good day som Black Eyed Peas skulle ha sagt! 

SOLLEFTEÅMAGASINET. Ni har väl hittat den bland alla reklamblad? Det är alltid lika roligt att få läsa om vad som händer i Näringslivet - och det dessutom med vetskapen om att det bara är ett fantastiskt axplock! Nya Toledos, Tyréns, charkuteri, Butik Lilla Syster, GTM, J&J, Myregåren, Gålsjö, Ramsele Snickeri, Stjärnkväll, M&M, vindkraft, Zpecta.. Välj och vraka - vilken artikel siktar DU in dig på under fikarasten idag?   

Själv fastnade jag för rubriken "Bästa Nipyran någonsin!" vilket jag tror är mer än bara en rubrik, det är ett faktum att kunna konstatera i augusti. Klicka in dig på http://www.nipyran.se/ för mer info - där finns så att säga matchprogram och laguppställning! I år går vi väl man ur huse och nipyrar som aldrig förr?

På spaning efter sommarvittring

Turister, tänker jag! Det är väl ett tecken på att sommaren är mer än en dröm - att den är ett förtjusande faktum? Jag hoppar in i bilen och glider upp för Terrängschakten för att få mig en liten helikoptervy över Risön och Campingen. Jooomen det tar sig! Poolen är avtäckt, några vita små kuber (husvagnar) står på sin plats och det gröna landskapet liksom sommarvittrar. 
In i bilen och ner mot nya receptionen. Camping Cupolen, hur cool är inte den? Lunkar in mot uppfarten och ingången - "Välkommen till Sollefteå Camping" - danke schön! Strosar omkring lite och inser att byggnaden är som handen i handsken, korv och makaroner, Adam och Eva - ja ni förstår vad jag menar: camping + cupol = match made in heaven! Reception, kiosk, restaurang och uteservering. Nog blir det nån blaska och en Slush vid älven i sommar. Och en torsdags-lyx-middag. Och en och en annan Strawberry Daquiri med älvsutsikt från uteplats.Jag blundar hårt, beställer telepatiskt (till vem det nu är som bestämmer däruppe) grymt väder tills i morgon då sommaren kickstartas här nere! Se info kring det på Facebook-sidan Camping Cupolen. Eller klicka direkt till eventets sida: https://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=137098533033256 

Besök gärna FB-sidan Sollefteå Näringsliv också - där hittar du i sommar en godispåse av lite ditten och datten från vårt kära näringsliv. Kanske har du någon önskan om vad som ska noteras och florera där?


Tjing tjing! // Jennifer 


Kreativ Karriär

Är du ung, driftig och akademiker? Pumpar ditt hjärta entreprenöriellt blod och do you have the guts to ta steget och våga satsa på dina karriärsdrömmar? Då kanske du är intresserad av att läsa vidare..

Efter att universitetsdörren för sista gången stängts bakom dig - vad gör du då? Är du sugen på att starta eget? Det är hur som haver ganska stor chans (risk?) att du säger: "Jag ska till Stockholm! Eller ja. Söderöver ska jag i alla fall!". Då skulle jag vilja presentera ett mycket smartare och modernare drag: etablera dig i Sollefteå! Varför börja mitt i huvudstadens gröt och bokstavligen armbågas sönder av dess näringslivsgiganter och miljardärer?
Kreativ Karriär
i Sollefteå

--> Liten stad, stora möjligheter
--> Närhet till andra akademiker
--> Kompetenta företagare
--> Ivrigt väntande lokaler
--> Driftskostnader som får Stockholmarna att häpna
--> Enorma expansionsytor
--> Kreativ och vacker miljö
--> Elitidrott och frisk luft
--> Nära till både krog och skog
--> Livskvalitet av rang

Börja smått, tänk stort och bygg grunden till en framgångsrik och mycket kreativ karriär!


VÅGAR DU?


Skillnaden mellan kanon och kalkon ?

Redan respons på bloggen, både online och på riktigt. KUL. Jag tolkar det som att denna blogg är en behövd kanal. Har ni någon önskan på något jag bör kika på/skriva om/diskutera kring - LET ME KNOW! Mina fingrar smattrar på tangenterna för er skull.

 

Nåväl. Jag tänker med darrig kropp ge mig på ett ytterst känsligt ämne i Sollefteå (sväljer hårt). Nämligen sjukhuset. Jag tänker INTE ta ställning kring diskussioner kring en ev. nedläggning. För jag har inte tillräckligt mycket information för att kunna bedöma underlag och så vidare. Det jag tänker ta upp gäller inställning och attityd hos oss invånare och har egentligen inte med sjukhuset som sådant att göra, men det får fungera som exempel. Det kan appliceras på vilken situation som helst.

 

Jag citerar en kommentar som jag är glad att jag fick - se nedan inlägg - från Splittad.

 

"Synd bara att jag hört snack om att Sollefteå sjukhus kanske ska läggas ner, sjukhuspersonal pratar om de. Förra året gick Sollefteå och öviks sjukhus + medans Sundsvall gick minus över 20 milj, vilket ha gjort att ytligare ett 30 tal som jobba på sjukhuset ska åka till höst. Sundsvall ill läggande Sollefteå så dom kan ta över deras års pening och Sollefteå tappar personal från sjukhuset sakta men säkert. Därifrån kommer snacket varför kanske sjukhuset ryker, för att personalen ryker allt eftersom för att i slutändan lägga ner sjukhuset. Ja mena vart gör Sollefteå om de skulle ske? Man bli bara mer less på hur allt sköts. Klart Sundsvall skit i budgeten när dom inte kan läggas ner!"

 

Jag förstår verkligen din frustration och förtvivlan, Splittad, du är inte ensam. Men ska vi prova en grej? Vi konstaterar och byter fokus; sjukhuset är oerhört viktigt och en nedläggning skulle vara närmast förödande men denna diskussion har snurrat i vinden i åratal. Dags att byta fokus och välja vilken väg vi vill gå:

 

1. Vara inaktiva. Kasta skit på beslutsfattarna - gnälla, fräsa och bli bittra! Får vi fler jobb? Troligen inte.

 

2. Vara aktiva. Försöka svälja det sura rönnbäret och tänka på vad vi HAR istället för vad vi kanske INTE KOMMER HA sen. Om vi utnyttjar möjligheterna i kommunen och tillsammans skapar arbetstillfällen genom privat företagande - får vi då fler jobb...?

 

Det jag försöker säga är att jag är till 100% säker på att man i tolv lägen av tio (jo, så övertygad är jag) tjänar på att tänka att glaset är halvfullt istället för halvtomt, att det man inte kan påverka ska man inte ödsla energi på och att det inte handlar om hur man har det - utan om hur man tar det.

 

Vad tror DU? Kan rätt attityd vara skillnaden mellan kanon och kalkon för Sollefteås utveckling?Välkommen till min entreprenörskapsblogg!

Ah vad härligt, äntligen har jag tagit möjligheten att få uttrycka mig till fler än mina stackars kollegor och vänner! Man kan ju gissa på att de har skavsår i öronen av alla mina idéer, tankar och mitt babbel. Så, nu kan ni alla få lite skavsår var i hopp om att NÅT faktiskt fastnar… att NÅT känns värt att ta in... att NÅT är värt att klura lite på. Jag tänker i alla fall kontemplera kring alltifrån den smarta rackare som kom på Tetrapak och uppkomsten av vansinnigt fiffiga hockeymål – till vad Solle-folket vill ha här i bygden och hur vi ska dubbla antalet invånare på en grisblink.  

Nå, vad tror ni: ska vi snurra igång den här bloggen? Ajemen.

Då skulle jag vilja säga: UTESERVERINGAR! Här släpar man fötterna efter sig en halv-sen vardagskväll och upptäcker plötsligt att det har poppat upp små uteserveringar på Gågatan, och att vissa har byggt ut redan befintliga. Detta tycker jag är mycket trevligt – och samtliga företagare ska ha cred för satsningarna. Snyggt jobbat! Vilken blir DIN favvo i sommar?

Innan jag jobbar vidare för att sedan kanske ta en glass (på en av serveringarna givetvis) på vägen hem vill jag bara förklara ”Sollefteå Lever – en entreprenörskapsblogg med hjärtat i Sollefteå” invigd!

// Jennifer


RSS 2.0