Mentala pensionärer

Det pratas i vanlig ordning himla mycket om 40-talisterna och deras pensionsavgångar. "Hur ska vi klara generationsskiftet?!". Det som slår mig är att skiftet snarare ska beskrivas i presens och inte i futurum - det händer här och nu. Hela tiden.

Och då menar jag inte enkomt 40-talisterna och dess mismatch med min generation - vi själviska (?) me me me-80 talisterna a.k.a. Generation WHY.. Jag undrar hur vi ska hantera alla MENTALA PENSIONÄRER därute?! För oj, vad de bromsar utvecklingen i samhället.

En sådan pensionär definieras inte per ålder utan genom inställning och attityd. Det finns mentala pensionärer som väntar på att få gå i ålderspension och därmed inte hittar motivation att agera - och än viktigare; prestera. Andra mentala "panschissar" är tröttmössor utan driv, självgoda men bara halv-kompetenta och prestigefyllda med en världsbild lika vid som ett nålsöga. Kort och gott, kan en mental pensionär beskrivas som utvecklingens ägg under gaspedalen.

Känner du igen att du har någon eller några mentala gamlingar i din närhet?
Kanske blir du då som jag, helt jävla asförbannad och vill ge en liten, liten örfil som ett lätt uppvaknande... ELLER - så väljer vi båda att sluta ifrågasätta VARFÖR de finns och istället tänka HUR kan vi nyttja dem?


Kommentarer
Postat av: två ögon öppna

Hur i hela friden kan du säga något sådant om pensionärerna? Det är ju nu det börjar gå åt helvete för Sollefteå. Bromsband lägger ner, anthill lägger ner och besparingar inom sjukvården. Det finns ingen industri i Sollefteå längre som lockar folk att varken stanna eller flytta till stan.

2011-08-09 @ 21:05:51
Postat av: Jennifer

Hej "två ögon öppna".Då du varken lämnat namn eller mailadress är det svårt att svara på detta eftersom att jag inte begriper vad du menar. Men jag får göra ett försök.Om du läser vidare i min text så ser du att jag pratar om MENTALA pensionärer och inget annat."En sådan pensionär definieras inte per ålder utan genom inställning och attityd. Det finns mentala pensionärer som väntar på att få gå i ålderspension och därmed inte hittar motivation att agera - och än viktigare; prestera. Andra mentala "panschissar" är tröttmössor utan driv, självgoda men bara halv-kompetenta och prestigefyllda med en världsbild lika vid som ett nålsöga. Kort och gott, kan en mental pensionär beskrivas som utvecklingens ägg under gaspedalen."En mental pensionär kan alltså vara alltifrån 0 till 100 år..Sedan så måste jag säga att visst, saker och ting läggs ner/besparas och det är såklart fruktansvärt - men det är här vi måste se myntet på andra sidan!- En negativ inställning lockar inte hit så många nya invånare det heller :-)Tack för din kommentar, ha en glad dag! // Jennifer

2011-08-10 @ 08:30:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0