Kurragömma

Jag fick ett mail av en läsare igår (tusen tack). Ett mail som gav mig pepp och fick mig att inse vad många ni är därute.. och att jag är långt ifrån ensam att älska vårt SollefteåLand! Mailet avslutades med: hur ser Sollefteå ut om 5-10 år?

Jag kände att jag i tanken blev stum. Ja. Var är vi då? Det slog mig som så många gånger förr, att vi ju måste ha mål och en vision för att kunna svara på denna fråga.. Målen är verktyg och visionen är inställningen till vilka höjder vi vill nå, kan man säga. Helt enkelt: vi behöver en karta (vision) som visar vart vi ska och vi behöver en kompass (mål) som säger till oss när vi är på rätt väg - eller är helt ute och cyklar i lera. Så, var är Sollefteå Kommuns mål och vision... hmm.. vet inte.. de kanske är och leker kurragömma..?  

Nåväl. Var skulle DU vilja se Sollefteå inom de närmsta 10 åren? 

Jag tänker
nåt i stil med detta.. svårare än så behöver det faktiskt inte vara, men det är ack så nödvändigt att hänga upp beslut och ageranden

Vision: Sollefteå kommun är internationellt erkänd för sina entreprenörer och moderna näringsliv.

Kommentar: en vision ska verkligen vara visionär och kännas närmast ouppnåelig. Viktigt att visionen knyter ihop inom vilket område och vilken nisch kommunen eftersträvar - vart ska vi och var börjar vi? Sikta mot stjänorna!

Mål: kommunen ökar i befolkning och är en attraktiv kommun att bo, leva och verka i.

Kommentar: så, hur når vi visionen? Vi satsar på att göra kommunen attraktiv att bo och driva företag i. Ju bättre invånarna trivs, desto fler blir vi, desto fler vill företaga här, desto fler företag får vi... Det trevliga ekorrhjulet är igång! Detta mål delas upp i delmål, och varje uppnått mål är ännu ett trappsteg mot både huvudmål och vision..Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0