Förändringspanik

Nu vet jag hur gamla gubbar, sura tanter och mentala pensionärer måste känna när lilla jantelagslösa Jennifer kommer och pekar med hela handen när det gäller skrotning av hierarki och byråkrati. De känner nog som att köra på fel sida av vägen fel jävla sida i bilen! Jag fattar verkligen nu att nya saker kan verka skrämmande eftersom att jag för första gången i mitt liv började tveka på om jag verkligen skulle klara av något -- bara på grund av att det var nåt NYTT, som jag inte gjort förut. Joo, faktiskt så tvivlade jag. Min värd-pappa sa "so Jennifer, wanna go for a drive in my truck" varpå jag mesigt och inte alls jenniferigt svarade: eeeh, well, do you think it's such a good idea?".

Ut i bilen åkte vi och jag kände en grinande liten konservatist sitta och hulka på min (vänstra axel). Fick för det första vackert vända om när jag insåg att jag tänkte hoppa in på vänstra sidan av bilen. Fasiken, HÖGER sida sitter ratt-rackaren på! Och på vänster sida kör man.

Såhär i efterhand förstår jag inte vad det var jag var så himla skraj för: det är bara att göra som hemma i Sverige, fast tvärtom. No biggy. Att köra på höger sida bara för "att jag alltid gjort det förut" funkar liksom inte eftersom att läget ser annorlunda ut. Jag måste anpassa mig för att överleva. Och för all del: för att få behålla både bil och körkort..

SAMMA
är det med våra svenska kommuner: vi lever inte på ett sjuttiotal längre, där den offentliga sektorn är huvudsak för tillväxt. Vi lever på 2010-talet där det enda sättet att överleva är att uppmärksamma och stimulera den privata sektorn, att se holistiskt och serviceinriktat. Näringslivets utveckling är därför sjuuuuuuukt viktig att ta på allvar! Så rent metaforiskt har Sollefteå Kommuns Organisation gått från den svenska högertrafiken till ett nytt läge i Australien. Ett läge då det bara är att bita i det sura äppelskruttet och acceptera. Att vänstertrafiken är det som gäller. Kommentarer
Postat av: Backdraft

Kul att se att du "tar dig fram" down under också.Gillar din avslutande liknelse. Kan därför bara beklagligt upplysa om att förändringen som man kunde hoppas på med nya medarbetare inte verkar bli så omvälvande. I intervju i TÅ klargjorde nye näringslivsutvecklaren T Östlund att vi inte kan påverka så mycket i näringslivsrankingen. En tredjedel närmare bestämt var sådant vi inte kan påverka.Blir så trött. Först och främst för att det betydera att 66% kan vi direkt påverka och för att vi visst kan påverka de delar som rör infrastruktur, kommunalskatt och befolkningsutveckling.Verkar som om tjänstemän och politiker verkar fortsätta ligga platt!Ha så kul där nere.

2011-09-28 @ 14:51:18
Postat av: Jennifer

Hej Backdraft!Då det gäller näringslivsavdelningens medarbetare kan jag säga att där ligger man allt annat än platt. Här finns idéerna och viljan. Jag har själv arbetat med Östlund och CO -- i ett halvår, så jag vet vad jag pratar om. Att döma deras arbete utefter ett löst citat från en tveksam och i mina ögon väldigt icke kvalitativ tidning, tycker jag är orättvist och irrationellt.Men, I do see your point. Det KÄNNS som om folk ligger platt (brist på kunskap och kommunikation), men långt i från alla. Problemet är bara att den största tröttheten verkar ligga hos de högst uppsatta. Det kan innebära onödigt höga hinder..DOCK, tror jag att vi måste sluta vara bittra. Vad har du för idéer? Hur vill du se Sollefteå? Vad kan du själv bidra med?Tack för din kommentar - ha en kalas dag!Hälsningar från Aussie

2011-09-30 @ 01:43:09
URL: http://solleftealever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0