Vildmarken är full av lärdomar

Jaa, ni som befinner er på ett lite nordligare läge än jag själv tänker nu säkert på den svenska vildmarken när ni läser dagens rubrik? Själv tänker jag på en liten annan vildmark. Helt enkelt en mark -- som är vild. Mitt Aussie Home, med tre vilda djur (läs: barn) som tror att de är ovan mig i det ekologiska systemet. De vill äta mig levande, jag ser det i deras söta små rådjursögon.. Knäna skakar.

Från och med idag är det lov i två veckor. Jippekayyejj vad roligt med lov, eller hur?! För barnen, svar ja. För min del? Askul sålänge jag slipper WW3. Jag har spenderat de senaste 5 timmarna med att försöka behålla familjefriden och vi kan säga att jag inte är 100-procentig i mina försök. Syskonkärlek, tre starka karaktärer... toppat med övertalningsmetoder, manipulation och en vääääldig envetenhet.

Jag drar parralleller direkt! Till kunder (= en faktiskt kund i ett företag, = arbetskollegor, = anställda, = lagkamrat, = pojkvän, = killen på Coop -- etc etc etc..). Alla människor bör alltså ses som kunder, kunder vi ska få nöjda och glada. För om the people around you är på gott humör så blir ditt liv lite enklare, eller hur?

Jag känner att mitt jobb som Au Pair tränar mig inför alla livets möten - inte minst inom mitt yrke! För let's face it: nog har vi alla stött på en kund som är som en 5-åring? Visst är din kollega tjurig som en gammal get ibland? Visst ifrågasätter din pojkvän dina självklarheter nu och då? Visst kan grannen brusa upp över en petitess (här kan jorden gå under om ett pennstift går av)?

Mitt budskap med detta inlägg är alltså: LÄR DIG AV ALLA MÖTEN MED ANDRA MÄNNISKOR, både hemma och på jobbet.. Du blir en bättre version av dig själv om du vågar vara öppen för dessa lärdomar.

Och vill du bli en extra vass business woman/man ute i näringslivet? Se till att försöka tämja andras barn och APPLICERA dina knep.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0