I <3 SOLLEFTEÅ


Kommentarer
Postat av: Backdraft

Fina bilder men är de verkligen representativa? Och varför så lite sälj, inga visioner utan mer som en instruktionsfilm. Tyvärr kan alla kommuner i Sverige inkl Stockholm och Göteborg uppvisa lika fina och lugna miljöer...hade verkligen velat haft något en mer säljande berättare. Förmedling av visioner.

2011-10-11 @ 22:59:16
Postat av: Jennifer

Hej Backdraft.1. Vet du bakgrunden till varför filmen gjordes? Finns säkert en bra förklaring till bristen på det du kallar "sälj". (och du har fel, gbg och sthlm har inget liknande lugn - inget äkta).2. Visioner. Ja, de är inte riktigt befintliga idag. Hur kan du bidra till det? Kanske ska du kontakta Sollefteå Kommun eftersom att du verkar ha så mycket bra idéer?Tack för din kommentar! Ha en glad dag // Jennifer

2011-10-12 @ 11:55:45
URL: http://solleftealever.blogg.se/
Postat av: Backdraft

HejNope, känner inte till bakgrunden. Ser att den rullar i foajen på kommunhuset bland annat (eller iaf en med liknande tempo och liknande berättarröst). Så låt mig säga så här....det vore på tiden att det gjordes en säljande film om Sollefteå. Något som sammanfattar varför Sollefteå är en relevant plats för framtiden (och det tror jag det är). En sådan film är nog mer välbehövd idag, anser jag. I grund och botten måste vi bli bättre på att paketera vad vi har och presentera det som något unikt och eftertraktansvärt. Lugnet, tystnaden och mörkret anses av Kairos future vara en av de centrala säljargumenten för regionen så varför marknadsför vi det då så dåligt?Vidare till kommentaren om "äkta lugn". Vad är äkta lugn och är Sollefteås mer äkta än t.ex. Stockholms? Skärgårdsmiljön i såväl Stockholm som Göteborg har jag alltid upplevt som äkta. Att sitta på en brygga och doppa fötterna är inte fejkat. Men allt det kan man också göra här uppe...om det måste vi berätta. Om vi framhåller skogen som lugnets näste måste vi också förmå paketera det så att folk hittar dit. Vi måste bygga en förväntan kring besöket och se till att förväntningarna uppfylls.Slutligen din brasklapp. Som aktivt arbetande Sollefteåbo har jag länge försökt jobba med att ta fram visioner och påverka. Många andra gör det också. Tyvärr har jag också sett många som givit upp på vägen, tystnat eller flyttat härifrån. Kan nog stolt säga att jag i mina handlingar och i mitt värv bidragit med mycket kraft till Sollefteås utveckling. Jag tar därför din kommentar som varande en konsekvens av att jag för närvarande skriver under någon form av alias.

2011-10-12 @ 12:22:50
Postat av: Backdraft

Kan förövrigt tillägga att fler positiva nyheter har dykt upp i lokalbladet kopplade till satsningarna på hallstaberget. Kan nog bli bra... Visar återigen på kraften som finns hos entreprenörer och vissa tjänstemän.

2011-10-12 @ 12:37:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0