Glada Nyheter - ny kategori (tipsa gärna)


BB-turism i Sollefteå

Paralympics - igen och igen!
Kommentarer
Postat av: Susanne

www.michaelas.spotlife.seDet blev jag som höll i föreläsningen idag, så du är liksom skyldig mej en ;)

2011-10-05 @ 20:51:34
Postat av: Jennifer

Oh sedär! Jamen när jag är tillbaka på blå-gul mark är jag all yours ;-)

2011-10-06 @ 07:54:38
URL: http://solleftealever.blogg.se/
Postat av: Backdraft

2 bra nyheter från vår fina kommun. Företagarnas ranking visar på att det finns driv i kommunen, iaf bland företag och näringsidkare. Man får hoppas att även kommunorganisationen inspireras.

2011-10-11 @ 22:57:18
Postat av: Jennifer

Såklart det finns driv! Och möjligheter av guld. Sollefteå är det bästa astället att starta och driva företag på -- och inte minst viktigt, att LEVA i.Och på din kommentar om att du hoppas att kommunorganisationen ska inspireras, så håller jag med. Dock vet jag att det finns många som är lika hungriga som företagarna - vi måste bara låta dem få ta plats.Du verkar kritisk till kommunens organisation. Och jag förstår dig till 100 procent. Men vore jag du skulle jag försöka ta kontakt med någon och själv göra en insats i verksamheten - kanske blir du förvånad över hur mycket som görs! Det blev jag.Och det är mycket roligare att vara aktiv kritiker och faktiskt åstadkomma saker istället för att bara anta hur saker är och inte själv bidra. Är du med i matchen? :)Tusen tack för dina åsikter, fortsätt posta dem här :-)Jennifer

2011-10-12 @ 12:00:21
URL: http://solleftealever.blogg.se/
Postat av: Backdraft

Som framgår av en tidigare kommentar har jag gjort just det. En del effekt har det fått men allt för ofta är resultatet ett "jaha". Mer så ju längre upp man kommer. Hoppas verkligen på att man gör en nysatsning på näringslivskontoret. Responsen på chefens avgång var dock skräckinjagande ljum så man vet aldrig. Nästa chef måste få mer tid att jobba långsiktigt.Vidare tycker jag att kommunen måste börja inse värdet av den utbildningsorganisation som byggts upp på Nipanområdet. Känns som om den ibland behandlas väl styvmoderligt.Jag anser mig vara en semi-aktiv kritiker. Semi p.g.a. att det är så lätt att hamna i konflikt och skapa låsningar om man är för kritisk. En konstruktiv pragmatiker som tror att Solleteå kommer att utvecklas...men vi står ännu inför några svåra år. Hela kommunen behöver en nystart liknande den som man försökte sig på efter regementenas försvinnande. Om några år blir det ett generationsskifte på såväl tjänstemanna som politikernivå...då kanske något stort börjar ske. Tills dess är det nog brandkårsutryckningar och frikopplade satsningar som gäller.

2011-10-12 @ 12:35:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0