Dags att ro i samma jävla båt?

Tre-fikats kaffekopp har nu sakta men säkert runnit ner i strupen (ja, innehållet och inte koppen. Eller?) och jag kommer på mig själv med att undra samma sak som jag egentligen undrar mer eller mindre varje dag.. Vadå? Jo, jag undrar VARFÖR Sollefteås näringslivsklimat ser ut som det gör.. och jag tänker på en djupare nivå än "det finns så få företag" - jag vill gå på djupet med vad DET beror på. Det är var dags utmaning att knäcka nöten & get in action.

Jag tänker att vi ju har så himla mycket, vi har möjligheter till månen! Därför går min övertygelse till att det sitter så förbaskat hårt i attityder. Därmed ÄR Svensk Näringslivs undersökningar så himla viktiga, säga vad man vill.. Men jag kan även se att dessa siffror bara förstärker de vardagliga små bevisen: Har du någon gång tänkt på hur tanten framför dig i ICA-kön talar till kassörskan om den lilla röra som blivit pga renoveringen? Har du någon gång uppmärksammat dina ungars respons i en diskussion om en konstgräsplans vara eller icke vara? Har du någon gång förundrats över grannens smala tankegångar gällande den där andra grannens framgångsrika företag?

Jag är lika säker som grillat är gott
, på att attityder är det som måste förändras om Sollefteå ska kunna förändras. Om man gör som man alltid har gjort, får man det man alltid har fått. Logiskt va?

Då är frågan:
VEMS, attityd? A-L-L-A-S. Blir mitt svar. För att Sollefteå kommun ska kunna existera behövs invånare, näringsidkare, politiker, tjänstemän, föreningar... Och alla måste ro i samma jävla båt. Så, hur tycker DU att samtliga parter bör spela sina kort? 

1.
Invånare - spelar det någon roll hur vi pratar om bygden och varandra? Kan vi påverka som individer?

2. Näringsidkare - behövs ett samarbete med kommunen (=organisationen) och har företagen något eget ansvar för utvecklingen? 

3. Politiker - hur skall demokratin praktiskt utövas: utifrån invånarnas/företagens behov eller strikt ideologiskt? 

4. Tjänstemän - behövs mer beslutfattande i denna grupp och hur ska samarbetet med politikerna se ut?

5. Föreningar - hur ska vi hjälpa våra (ex.) idrottsföreningar att synas, växa och därmed bidra till attraktion och tillväxt?

- Ge respons här på bloggen och/eller på FB-sidan Sollefteå Näringsliv! 

 
http://www.google.se/imgres?imgurl=http://bexflex.blogg.se/images/2011/sikt_131769875.jpg&imgrefurl=http://bexflex.blogg.se/2011/february/asikter.html&usg=__zAGWHRA9FvbV_qdEl4LINlfwufA=&h=282&w=425&sz=113&hl=sv&start=0&sig2=xCjnFdN-fTHjxpW65PJvUQ&zoom=1&tbnid=kFKqBvbH_Gox-M:&tbnh=137&tbnw=206&ei=xtoJTsP8M5HItAboy6y4Dg&prev=/search%3Fq%3D%25C3%25A5sikter%26um%3D1%26hl%3Dsv%26biw%3D1280%26bih%3D610%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=188&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=99&ty=48

DEBATTERA! TYCK TILL! DISKUTERA! DEBATTERA! TYCK TILL! DISKUTERA! ORDET ÄR DITT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0