Fake it ´til you make it!

Nu har jag kommit på det bästa med Sollefteå: JAAAAG, naturligt-jävla-vis. Eeeeh, nåväl, man måste väl ha lite självdistas och sånna grejjer så OK - I can go for something else.

Jag säger: LÄGET! Sollefteå ligger mitt i Sverige och dessutom är det så vackert så att jag känner mig som en sentimental och gammal (men söt) liten tant när jag tänker på´t. Vackra natur, jag bara älskar dig. Hur ska man då utnyttja detta? "Det finns ju ändå ingen järnväg så det går ju inte att komma hit" kan jag tänka mig att någon av er därute nu vill kasta i pannan på mig - men då kontrar jag med: jag vet.

Tänk om vi istället skulle på lägga fokus på det vi faktiskt HAR sålänge? Det finns bussar, bilar, taxibilar.. nog kan man påverka lite rutter och så, det tror jag! Sen så är det absolut viktigaste i detta, vi Sollefteå-bor! Jag menar, när vi åker på semester till goa västkusten kanske vi ska berätta om vilket häftig älv som går genom stan istället för den skoaffär som gick i konkurs. Och när vi kommer på ICA och en rar turist frågar om vägen kan vi verkligen vrida på lite glädje och nåt leende och faktiskt visa lite äkta good will. Visa att vi älskar Sollefteå och att vi välkomnar dem som vill ta del av detta! Om vi visar att det är Sollefteå som ÄR norrlands guld så tror jag att frånvaro av ett tuff tuff-tåg lätt blir förlåtet.. Sen så är inte allt perfekt här, absolut inte - men vi måste VISA att det finns potential. Fake it ´til you make it - så enkelt kan det vara. 
 

Summan av min förmiddags funderar-kardemumma är alltså att det bästa med Sollefteå är läget och människorna. Läget är redan där det är - nu är det upp till oss att visa att vi är en tillgång för förbättring av vår egna situation. Vår inställning och vår attityd är det som kommer stjälpa eller hjälpa Sollefteå.


Vill du vara med och ro förbättringsbåten eller tänker du agera ankare?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0