I huvudet på ett popcorn

Jag har en liten tanke om att min kära sambo* bara är ett dumt och onödigt påhitt. Men att det gick att göra till något genialiskt - för att en individ spelade korten rätt.   Klarade vi oss inte rätt bra innan denna ansiktsbok? Visst tog vi oss upp på morgonen även innan jagtelefonen kom? Och inte var livet sämre utan dessa as till flat screen TVs som pryder väggarna hos gemene man (fan, tapetindustrin kommer falera)? Det jag vill mena är att entreprenörskap kan bli så mycket mer än en sketen uppfinning eller en visionär idé - det kan bli en livsstil och till och med ett fenomen!

Titta till exempel på senaste tillskottet i den långa rad av YouTube-fenomen som finns! En vanlig "Svensson" vid namn Mange ska fylla år, en liten truddelutt kommer man på och vips! blir den till den största sommarplågan ever. Och dessutom har 96 000 personer tryckt "attending" på eventet! En liten tändande gnista av något litet kan tydligen bli något stort - trots att det från början egentligen bara är trams. 

I min popcorn-hjärna (ja, det poppar upp så hemskt mycket där förstår ni) hittar jag en möjlighet. Kan Sollefteå kommun lära sig något av detta? Kan vi kanske utnyttja det till vår fördel? Det får mig att bli alldeles upp i varv: tänk om bara EN människa skulle förändra sig radikalt! Liksom vakna en morgon, tänka nää nu är det kokta fläsket både stekt och bränt, och utnyttja de sociala fenomenens makt i stil med ovan. Ja, kan Solle - rent metaforiskt och i positiv bemärkelse - bli nästa Fest hos Mange?   

*Facebook


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0