"Varför måste vi bo i fucking, jävla kuk-Åmål?".

Minns du 90-tals rullen som fick alla föräldrar att sätta kaffet i halsen av denna yttring? Guld-rullen Fucking Åmål kom 1998 och då var jag 10 bast. Jag kommer så väl ihåg känslan jag fick av filmen, undomarna var verkligen dölessa på deras lilla skit-by Åmål. Hur kan det komma sig? tänkte jag då.. jag älskar ju att bo i lilla Sollefteå. Jag kan leka Spice Girls på rasten och köra "dunken" på Översten med alla andra busiga 80-talister. Plus att det är hur lugnt som helst att själv med kompisarna få gå ner och köra bomben i bassängen på Rice Island.  

... och sen kom puberteten. Oh, gudarna ska veta att den slog till även för Anderssons jäntan på 23 C. Ni vet en obstinat 3-åring som kan allt själv? Gångra med 5, lägg till ett klanderfritt och argumentativt ordförråd och en vilja av löjligt starkt stål. Plus att jag fullkomligt HATADE Sollefteå..Så här x antal år senare (ja jag vet att det var 10 år sedan jag blev tonåring, men det känns bättre att inte räkna..) är jag väldigt glad över min uppväxt i Sollefteå! Dessutom har staden utvecklats och blivit otroligt mycket bättre för unga människor. Jag vill så gärna att barn, tonåringar och ungdomar ska se det.. Njut av barndomen, stanna här på gymnasiet, ut och fläng i världen - men kom sedan HEM, så jobbar jag. Sollefteå är vårt alldeles egna paradis om vi väljer det. Vi bor inte i fucking jävla kuk-Sollefteå.

Som ett konkret bevis på att saker händer: Sollefteå kommun med Tony Viera i spetsen satsar i skrivande stund stenhårt på att bygga en modern, interaktiv och attraktiv plats på webben för oss som är unga i Sollefteå. Hemsidan släpps med dunder och brak bland luciakronor och bak - den 13 december i år! Adressen kommer bli: ungisolleftea.se. Jag har fått äran att tjuvkika på verket och kan säga att det kommer bli FENOMENALT!Jag har blivit tillfrågad att länkas från denna sida så att min blogg får chansen att spridas vidare - och för att de som vill läsa om en b-rud från Sollefteå enkelt kan hitta. Dessutom kommer jag få slinka in en krönika eller två på denna web spot :-)


Vad tror ni, blir det bättre & bättre att vara ung i Sollefteå?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0