Spendrups, be thankful!

Norrlands Guld. En del av Sollefteås historia, visste du det? Jag tycker att det är riktigt häftigt - och alldeles för sällan uppmärksammat - att detta öl började bryggas 1965 på Sollefteå Bryggeri! Den vy som gestaltas på burkarna är ursprungligen tagen på Remsle ner mot vår vackra älv! Vårt Ångermanländska landskapsvapen är kvar på etiketten än idag.

 

Hmm.. Kan vi utnyttja detta på något vis? Kan Hallstaberget erbjuda "Norrlands Guld-paket"? Jag tror säkert att 08or med stålar skulle vilja lämna sina skaldjursplatåer för att få vara sig själv för en stund. Det är sådana här små saker vi SKA utnyttja och skapa möjligheter av rang med - i detta fall inom besöksnäringen.  

Vet du en grej? Det är konstigt med Sollefteå, det finns så mycket häftigt här. Så många historier där Sollefteå fint får vila på berättarens tunga. Lilla Sollefteå. Det är är något speciellt med vår kommun, det ska vi vara stolta över! Det sägs att alla vägar går till Rom - men jag börjar undra om Rom bara är ett kodnamn för Sollefteå, to be perfectly honest. Känner du igen vad jag menar?


Denna skylt finns på utsiktsplatsen på Remsle, Sollefteå: "Här kan du vara dig själv för en stund, och njuta av utsikten som ständigt inspirerar Norrlands Guld".


Look! Det krävs ingen hjärnkirurg för att se var inspirationen kommer ifrån... vår gudomligt fina Ångermanälv och dess kringliggande landskap; varsågod Spendrups. Det är tack vare detta ni säljer ölet som smör i solsken.
Kommentarer
Postat av: Hanna

Visste att det var något med Norrlands och Sollebryggeri men mer än så hade jag ingen aning om, skit häftigt att det är Solle som är på burken! Ska genast skryta för alla jag känner :P

2011-08-23 @ 16:11:01
Postat av: Binken

Inte för att vara en som slänger grus i maskineriet men Norrlands bryggs nu för tiden i Stockholm - inte Sollefteå.

När Spendrups köpte varumärket för ett antal år sedan lade man ned bryggeriet och ett 30-tal Sollefteåbor fick sparken.

Så för Sollefteåbor är nog Norrlands Guld mer av en sorgehistoria.

Däremot finns ju Zeunerts. Det bryggs här och är ju till skillnad från Norrlands en kvalitétsbrygd. Fråga vilken öl-kännare som helst.

2011-08-23 @ 16:41:07
Postat av: Jennifer

Ja Hanna, skryt på! Det är coolt :-)

2011-08-24 @ 08:50:26
URL: http://solleftealever.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Hej Binken,ja nu slängde du faktiskt lite trist grus i maskineriet. Norrlands Guld slutade (tyvärr) bryggas i Sollefteå för rätt längesen - hur länge tänker du vara bitter över det?Jag väljer att se glaset som halvfullt istället för havltomt! Det är dags att vi nyttjar det vi har istället för det vi inte har. Skapa en turistattraktion gällande detta, "Norrlands Guld B&B", vettja! Då skapar vi jobbtillfällen istället för att sitta och tjura över de arbeten som en gång försvann.Tänk såhär: får inte Älmhult vara stolta över Ingvar Kamprad och IKEA för att den huvudsakliga verksamheten inte finns där längre?Ha en glad dag!

2011-08-24 @ 08:57:31
URL: http://solleftealever.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Och självklart är Zeunerts kung och något att vara grymt stolta över också - men det var Norrlands Guld som kom på mina tankar denna gång! :-)

2011-08-24 @ 08:58:30
URL: http://solleftealever.blogg.se/
Postat av: Ulla

Hej Binken och ni andra!

Hoppas att du läst/sett filmen Vem älskar Ynve Frej? (Stig Claesson SLAS).

Här hade man inte ens en naturbild att stödja sin kreativitet på, men lyckades marknadsföra bygden helt fantastiskt. Kan nog fungera så i verkligheten också. Allt behöver nog inte vara 100% verifierat!

Så länge folk förknippar Norrlands Guld med Sollefteå kan man väl suga på den karamellen!2011-08-26 @ 16:42:58
URL: http://solleftealever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0