Istället för att sörja det vi inte har - så SKAPAR vi det!

Med morgonens fina väder griper sommaren tag i ett sista halmstrå. Luften är kylig och inte kvav, solen är varm och inte het - och träden är snart höströda och inte sommargröna. De vindar som blåser är inte av negativt slag, nä, det är förändringens vindar som blåser mig i ansiktet på väg till jobbet. Min sista måndag i Fågelhuset* men jag känner att jag tar med mig Sollefteå och näringslivets utveckling i sinne och hjärta även i fortsättningen..  

Och Sollefteås höst kommer bli kalas! Tror inte du det? Suck och stön och himla med ögonen - du kanske tänker att "arbetslösheten är hög"? Att "ungdomarna försvinner till Universitetsstäderna" och att "mörkret är lika kul som magsjuka"?

Jag har en lösning på varje problem utmaning! Är du redo?

1. Arbetslösheten är hög. Skapa jobb genom att bli företagare då? Gör marknadsundersökningar och analyser: vad efterfrågas i kommunen? Du vill, du kan och du vågar! Bli lite american, stryp Jante och tro på dig själv!  

2. Ungdomarna försvinner. Bra! Nya insikter, erfarenheter och kunskaper är viktigt för en människas utveckling! Det som är grejjen är att vi sedan vill att ungdomarna ska komma hem med detta guld i livsryggsäcken..

Så, se till att vi längtar hem och vill komma tillbaka. Kanske ska man öppna armarna för ny kreativitet istället för att smälla dörren i ansiktet på oss 80 och 90-talister som faktiskt VILL hem och VILL verka, leva och bo för/i ett bättre Sollefteå? Var inte rädd för det moderna. Då kommer vi hem. Detta är ett ansvar som ALLA Solle-bor bör ta om vi nu vill sänka medelåldern i kommunen!

3. Mörket=magsjuka? Joo, mörkret kan vara tufft. MEN - det går att nyttja till positiva saker också! Tänd mycket ljus, mys i soffan och njut av friskluften.. 

Och skapa en affärsidé av det!
I Umeå finns "ljusrum" som ska väcka hormonerna som annars sover i höstdunklet.. Något för ett SPA-företag? Hum hum, vad annars kan man nyttja mörkret till? Höstbio med levande ljus? Nattcafé med trubadur varje tisdag? Kvälls-skridskor på Niphallen med disco balls & music? Begränsa inte dig själv redan i tanken, låt fantasin hoppa fritt likt glada laxar!

* Ja, en Orre är en fågel!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0